Ett implantat är en skruv tillverkad i titan, som man fäster i käkbenet. Med hjälp av implantat kan man ersätta enstaka tänder eller tandgrupper eller förvandla en  helt tandlös käke till helt betandad.

Med hjälp av implantat kan man också fixera löstagbara helproteser. I sådana fall använder man speciella knäppen. Vi använder fem olika pålitliga implantatmetoder, varav vi väljer den som passar bäst till dig.

Brist på ben eller tandkött kan ersättas med transplantation. Det möjliggör också tandvård till ”omöjliga fall”. Bentransplantat tas idag oftast i käksområdet, men i större fall av överkanten av höftkammen.  Nuförtiden användes  benersättningsmaterialer, som ger ytterst bra resultat.

Inom tandimplantatvård vi har lång erfarenhet. Implantatvård planeras och förverkligas tillsammans med tandläkaren och tandtekniken. I planering har röntgenundersökningen en ytterst viktig roll. www.tomodent.fi.

Implantatingrepp utförs på Hammasklinikka Dentori. Vi har utrustat våra rum för detta ändamål. Också i operationssalen på Mehiläinen kan operationerna utföras.

Kontakter

Dentori Tandklinik
Universitetsgatan 19 A, 3 vån.
20100 Åbo

Tidsbeställning:
Tel (02) 414 0600

Öppettider:
Må-To 8.00 - 17.45
Fre 8.00 - 15.45